Cerinte Legale si Certificare Voluntara pentru Cladirile Verzi in Romania, Bucuresti
vin., 17 mar.
|Sediul RoGBC
Acest curs este obligatoriu pentru cei care doresc să obțină certificatul "Green Building Professional".
Ora și locul
17 mar. 2017, 09:30 – 17:00
Sediul RoGBC , Strada Ialomicioarei 21, București 011277, Romania
Despre eveniment
Acest curs este obligatoriu pentru cei care doresc să obțină certificatul "Green Building Professional".
Un curs de o zi pentru a explica si pentru a pregati participantii cu privire la legislatia europeana in vigoare precum si la sistemele internationale de certificare ecologica pentru cladiri. Aspecte foarte importante care schimba fundamental modul de proiectare, constructie si deconstructie a cladirilor. Printre alte subiecte juridice, cursul face referire si la cele mai noi legi europene, directiva europeana privind eficienta energetica in cladiri si directiva privind managementul deseurilor in constructii. In plus, participantii vor invata despre instrumentele de rating pentru constructii recunoscute pe plan international, care sunt tot mai solicitate de investitori, dezvoltatori si proprietarii cladirilor.
Agenda:
9:00 am - Cafea & inregistrare 9:30 am - 5:00 pm - Training* *Pauzele de cafea si pranzul vor fi asigurate.
Preturile acestui curs sunt:
Membru RoGBC - 95 Euro
Non-member RoGBC - 165 Euro
Pentru inregistrare click AICI.
Traineri: Elena Rastei
Elena Rastei este activist de mediu si specialist in sustabilitate cu peste 7 ani de experienţă în implementarea schemelor de certificare şi evaluare pentru clădiri verzi LEED şi BREEAM atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Elena este coordonatorul tehnic pentru certificarea GREEN HOMES lansata de RoGBC in 2014, in cadrul careia au fost certificate sau sunt in curs de certificare peste 4500 de locuinte.
Este autor al mai multor articole si ghiduri pe tematica "cladirilor verzi", gestionarea durabila a deseurilor, economie circulara si energie curata; a conferentiat in cadrul programului CPADDD postuniversitar de "Urbanism Sustenabil", in perioada 2011-2013, la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca; a participat ca organizator și conferențiar la o serie de evenimente pe teme precum economia circulara, biodeseuri, energie, minerit urban si biomimetica. A contribuit la propunerea initiala de pachet legislativ privind economia circulara, reflectata in comunicarea Comisiei Europene "Spre o economie circulara: Un program zero deseuri pentru Europa".
Studiile sale includ programe masterale interdisciplinare in protectia mediului, inginerie si arhitectura. Este pasionata de downshifting si economie colaborativa.
Diana Poputoaia
Diana Poputoaia este consilier in biroul Dentons din Bucuresti. Este specializata in domeniul energiei, PPP, si infrastructurii cu accent pe legislatia de mediu, companii, M & A si reglementari. Diana a oferit consultanta in domeniul energiilor regenerabile, eficientei energetice si schemelor de ajutor de stat pentru cogenerare, achizitiilor publice in termoficare si infrastructura de transport public. Diana a lucrat la Institutul pentru schimbarea mediului al Universitatii din Oxford, unde a fost autorul principal al unui studiu privind certificatele verzi in UE si reducerea riscurilor investitiilor pentru companiile private.
Diana a lucrat atat pentru sectorul public cat si pentru cel privat. A consiliat autoritatile publice in privinta tehnologiile inovatoare si a sprijinit Ministerul Roman al Economiei, in calitate de beneficiar final, pe tema captarii si stocarii carbonului in Romania. Diana a absolvit Facultatea de Drept din Iasi si detine un Master in Schimbarea Mediului si Management de la Institutul pentru schimbarea mediului al Universitatii Oxford din Marea Britanie.
Parteneri Media
Contact Training@RoGBC.org